Cu ajutorul lui Dumnezeu, pe 5 noiembrie a.c., în duminica a douăzeci și doua după Rusalii, a avut loc în parohia greco-catolică Valea de Jos, Taina Sfântului Maslu concelebrată de părintele paroh Selegean Dumitru și alți preoți aparținători ai Protopopiatului Greco-Catolic de Beiuș. La acest moment sacru, au luat parte numeroși credincioși.

Taina Sfântului Maslu, este una din cele șapte taine ale Bisericii noastre prin care cerem de la Dumnezeu vindecare trupească și sufletească. Ea aduce cu sine un caracter eshatologic, amintind de Împărăția Cerurilor, unde nu mai există boli și suferințe. A fost un moment fedificator pentru toți cei prezenți, credincioșii reușind să pătrundă spiritual pe tărâmul transcendent al Tatălui Creator. Acest lucru a putut fi văzut pe chipul fiecăruia dintre ei, care radia de fericire atât în timpul acestei slujbe deosebite, cât și la finalul acesteia.

Cuvântul de Învățătură a fost rostit la final de preotul paroh Selegean Dumitru, care a pus accent pe importanța prezenței noastre în Casa Domnului. Acesta a evidențiat faptul că dacă îl punem pe Dumnezeu pe primul loc în viața noastră ,,toate celelalte lucruri de care avem trebuință ni se vor adăuga nouă”.

Pr. Marius Flore