Frații Minori Conventuali din România ne invită duminică, 3 septembrie 2023, la Sanctuarul Eparhial și Mănăstirea Franciscană „Maica Domnului” din Oradea unde se va celebra, începând cu ora 10.00, o Sfântă Liturghie solemnă de mulțumire de șase preoți franciscani conventuali care sărbătoresc anul acesta 25 de ani de la hirotonirea sacerdotală. Printre aceștia se află pr. Mihai Vătămănelu, Vicar General al Episcopiei Greco-Catolice de Oradea, alături de pr. Ioan Borșa, de la Conventul „Maica Domnului” Oradea, pr. Șerban-Ioan Manole, de la Conventul „Sf. Treime” de la Pârâul-Rece, pr. Cristian Tiba din Conventul „Sf. Anton de Padova” din Arad, pr. Sebastian Diacu din Conventul „Sf. Francisc din Assisi” – Roman și pr. Damian Frunză din Conventul „San Francesco” – Viterbo (Italia). La eveniment va luat parte și pr. Damian-Gheorghe Pătrașcu, ministru provincial.

Jubileul de argint are ca motto: „Aceasta este lucrarea lui Dumnezeu: să credeți în cel pe care l-a trimis el!” (In6,29), reprezentând un motiv de bucurie și de recunoștință pentru darul sfintei preoții, primit de toți cei șase preoți în anul 1998.

„Vă invităm așadar duminică, 3 septembrie 2023, pe toți confrații preoți, rudele și credincioșii care veți dori și veți putea să vă uniți în rugăciunea de laudă și mulțumire adusă Domnului, pentru darurile revărsate peste preoții care în acest an își sărbătoresc frumosul Jubileu de argint.” – citim în invitația Frațilori Minori Conventuali, în care sunt deopotrivă felicitați din inimă pe toți cei sărbătoriți.

Le urăm mult har și binecuvântare în slujirea încredințată lor!

Sunteți așteptați cu drag la sărbătoare!