Sărbătoarea hramului parohiei noastre a început, ca în fiecare an, cu un moment de rugăciune și mulțumire către Domnul pentru toate harurile primite, cu o seară înainte de sărbătoarea Sfinților Petru și Pavel. Astfel că, miercuri seara, după celebrarea Sfintei Liturghii, a avut loc un moment de rugăciune în fața Preasfântului Sacrament, împreună cu preoții din cadrul protopopiatului de Zalău, cu persoanele consacrate și ne-am bucurat să-l avem alături de noi în acest an pe părintele vicar cu preoții Antoniu Chifor.

În dimineața zilei de joi, 29 iunie 2023, înainte de a celebra Sfânta Liturghie, ne-am înălțat rugăciunile către cer prin rugăciunea ,,Acatistul Sfinților Petru și Pavel”. De la ora 10, a avut loc Sfânta Liturghie, avându-l ca protos pe părintele protopop Valer Părău și ca preoți celebranți pe părintele paroh Daniel Florin Bertean și pe părintele viceparoh Simion Mărieș. La Sfânta Liturghie au mai slujit ipodiaconii Andrei Alexa și Nicolae Pop. În cadrul predicii, părintele Valer a vorbit credincioșilor despre viața Sfinților Apostoli, arătând modelul lor de credință dus până în ultimele clipe ale vieții, fiind modele pentru fiecare dintre noi.

Joi seara, începând cu orele 17, a urmat Sfânta Liturghie pentru persoanele care nu au reușit să ajungă dimineața din diferite motive. La această Sfânta Liturghie a celebrat Părintele Mihai Tegzeș, vicar cu familiile, părintele paroh Daniel Florin Bertean, părintele viceparoh Simion Mărieș și ipodiaconul Andrei Alexa. După Sfânta Liturghie, începând cu orele 18, a avut loc Maslul.

Maslul a fost celebrat de către părintele Mihai Tegzeș, părintele Daniel Florin Bertean, părintele Simion Mărieș, părintele Ioan Mitre, părintele Radu Puie, părintele Petru Peștean, părintele Adrian Botea și de către părintele Iancu Neagota. La încheiere, înainte de ungerea credincioșilor, a avut loc un moment de meditație oferit de către părintele Mihai Tegzeș cu privire la prima Evanghelie citită la Maslu, pasajul bunului samaritean, încurajându-ne să-i urmăm exemplul și să ne ajutăm aproapele, pentru a ne putea numi cu adevărat creștini. Totodată, părintele Mihai Tegzeș a adus cu dânsul de la Oradea salutul și binecuvântarea Preasfințitului Virgil, pentru toți cei care s-au unit cu noi în rugăciune.

Mulțumim părintelui Antoniu Chifor și părintelui Mihai Tegzeș pentru prezența lor în acest an alături de noi. Totodată, mulțumim părintelui protopop Valer Părău pentru că a fost în mijlocul nostru și tuturor preoților. Nu în ultimul rând, mulțumim tuturor credincioșilor care s-au unit în rugăciune către Domnul și în acest an alături de noi!

           Ip. Andrei Alexa