„Sub steagul Tau, Marie,
Voiosi ne înrolam;
Si pentru veci noi Tie
Credinta îti juram”.
Este imnul Reuniunii Mariane, sub calauza caruia s-a trecut prin Poarta Sfânta a Catedralei „Sfântul Nicolae”, duminica 9 octombrie, orele 17.00.
La umbra Evangheliei din Duminica a-20-a dupa Rusalii (a Învierii fiului vaduvei din Nain) care relateaza „Batalia de la Nain”, confruntarea celor doua „armate”, cea a Vietii, în fruntea caruia pasea în simplitatea divina Isus si cea a Mortii, reprezentata de fragilitatea umana biruita de durere, o noua, dar tot atât de veche armata, acum cea a Fecioarei Maria, îsi arata reala prezenta în mijlocul acestei lumi.
La o distanta de 445 de ani, Papa Grigore al-XIII-lea instituia sarbatoarea Sfintei Fecioare Maria a Rozariului la data de 7 octombrie, în amintirea Bataliei de la Lepanto unde crestinii învingeau, cu ajutorul Fecioarei Maria, trupele lui Mahomed. De atunci, aceasta armata a Mariei, este mereu prezenta pe câmpul spiritual unde sustine si întareste Biserica lui Cristos prin rugaciune si caritate.
Reuniunea Mariana, în frunte cu Preasfintia Sa Virgil si multi alti credinciosi, cinstitori ai Sfintei Fecioare, au pregatit un moment de rugaciune care a marcat atât Jubileul Marian cât si luna dedicata Mariei. Dupa rugaciunile indicate pentru primirea Indulgentei Plenare si mai apoi trecerea prin Poarta Sfânta, a urmat rugaciunea Rozariului si Sfânta Liturghie, în cadrul careia s-a rostit rugaciunea de Consfintire la Inima Neprihanita a Mariei.
La sfârsitul acestui moment, Pastorul Eparhiei de Oradea, Preasfintia Sa Virgil Bercea, a cerut tuturor celor prezenti sa staruiasca cu dragoste în rugaciunea Rozariului, dând astfel o frumoasa marturie de cinstitor al acestei rugaciuni în prima persoana.
Sfânta Fecioara, continua sa salvezi lumea prin rugaciunile ce ti le oferim si nu înceta a te ruga pentru noi!