Grupul de comunicatori ”Sinodul digital” a lansat cu o lună înainte de aniversarea pontificatului papei Francisc o inițiativă de rugăciune pentru slujirea sa petrină. Un link special, activ până în 13 martie 2023, culege locurile în care se aprinde o candelă ca semn al rugăciunii făcute pentru misiunea Sfântului Părinte.

Cetatea Vaticanului – Adrian Dancă
14 februarie 2023 – Vatican News. O adevărată hartă, cu nenumărate candele virtuale aprinse pentru a arăta în mod vizibil papei Francisc susținerea oferită prin rugăciune de către credincioșii din lumea întreagă în vederea celei de-a zecea aniversări a pontificatului său. Inițiativa evidențierii acestei importante aniversări a Bisericii a venit din mediul platformei ”Sinodul digital”, care a lansat propunerea cu ajutorul unui link special (”Say a prayer” – ”Spune o rugăciune”) care rămâne activ până în 13 martie a.c., ziua aniversării alegerii Sfântului Părinte papa Francisc ca Succesor al Sfântului Petru.

Slujirea petrină, se citește într-un comunicat de presă, este un har foarte important pe care Isus l-a acordat Bisericii sale și e necesar să fim recunoscători. Între timp, rugăciunea noastră trebuie să fie cel mai bun dar pentru ca Dumnezeu să susțină slujirea celui pe care l-a ales în această slujire și pentru ca pe această piatră să construiască Biserica sa în decursul timpului și al istoriei.

Cei care doresc să participe la această inițiativă vor găsi pe site-ul internet al Sinodului digital invitația de a spune rugăciunea ”Bucură-te, Marie” o dată sau de mai multe ori cu scopul de a-i trimite Sfântului Părinte o ”hartă” plină de ”candele aprinse”, reprezentând tot atâtea rugăciuni în cinstea Fecioarei Maria spuse pentru slujirea sa, mulțumindu-i lui Dumnezeu pentru darul milostivirii divine.

În primele ore după lansarea inițiativei de susținere spirituală, au fost semnalate pe harta interactivă aproximativ 54.000 de rugăciuni de pe toate continentele.

Sursa: vaticannews.va