Ziua de marți, 13 decembrie 2022, ne-a regăsit din nou cu bucurie la un club Ziléos. La Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu”, echipa Ziléos Oradea a organizat clubul cu tema „Misterul Crăciunului”.

Întâlnirea s-a desfășurat conform pedagogiei Ziléos: primirea tinerilor, jocul, gustarea, momentul invitatului și momentul spiritual. Clubul a debutat cu un joc – Guess the Word (Ghicește cuvântul) – în care tinerii, împărțiți pe două echipe, s-au întrecut în a ghici cuvinte din sfera Crăciunului.

Invitatul acestei seri a fost Preasfințitul László Böcskei, episcop romano-catolic de Oradea. Acesta le-a prezentat tinerilor pe înțelesul lor, ceea ce înseamnă cu adevărat Crăciunul și ce ne transmite acesta. Din intervenția dânsului, am putea reține câteva idei folositoare. Suntem invitați să reflectăm asupra anumitor „drumuri” făcute de personajele evanghelice: drumul îngerului Gabriel la Fecioara Maria, drumul magilor și al păstorilor sau drumul pe care Isus, împreună cu Maria și Iosif, l-au parcurs în Egipt. Preasfinția Sa ne-a îndemânat ca, pe drumurile vieții, care de multe ori sunt anevoioase, să pășim cu mult curaj. Povestindu-ne o experiența din tinerețe, dintr-o căsătorie misionară într-o țară sărăcăcioasă din zona Asiei, a subliniat cât de mult poate să însemne un măr oferit ca și cadou, care, pentru noi cei de aici nu însemnă mare lucru, dar care, pentru acea persoană care l-a oferit, poate că era totul în acea zi. Preasfinția Sa ne îndeamnă ne pregătim cum se cuvine pentru Crăciun, dar nu cumva să ajungem obosiți chiar în ziua cea mare!

Preasfinția Sa Virgil a intervenit la momentul spiritual. După citirea de către un tânăr voluntar a unui fragment din Evanghelia după Luca (2,1-20), Preasfinția Sa a subliniat următorul aspect: este important să ne străduim să facem binele, să ne pregătim spiritual, să colindăm aici pe pământ și să facem tot ce ne stă în putință ca, la vremea potrivită, să putem colinda și în Cer.

Le mulțumim din suflet invitaților noștri, Preasfințitului László și Preasfințitului Virgil, pentru cuvintele de folos, pentru implicare și pentru susținere! Mulțumim de asemenea Episcopiei Romano-catolice de Oradea pentru ajutor și implicare!

Mulțumim totodată tuturor tinerilor care au fost prezenți și îi așteptăm și la următoarele activități!

 

Responsabil comunicare Ziléos

Tomescu Dragoș