Copiii ucraineni care frecventează Centrul de Informare și Consiliere pentru Refugiați Oradea (CICRO) au răspuns afirmativ invitației de a participa la activitățile Taberei de vară organizată de Episcopia Greco-Catolică de Oradea. Astfel, joi- 28 iulie a.c., energici, nerăbdători și curioși, 12 copii ucraineni au trecut pragul Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” din Oradea și s-au bucurat de atmosfera debordantă pe care au găsit-o. Aproximativ 2 ore, copiii au luat parte la activități: s-au rugat împreună cu cei prezenți în Catedrala „Sf. Nicolae”, au servit la masa de prânz câte un hamburger delicios și cartofi prăjiți și s-au jucat împreună cu ceilalți participanți.

Acest fapt a devenit posibil în urma vizitei, marți- 26 iulie a.c., la sediul CICRO a PSS Virgil Bercea care, însoțit de pr. Mihai Vătămănelu – vicar general al Episcopiei Greco-Catolice de Oradea, i-a invitat pe copiii ucraineni care participă la activitățile centrului să petreacă un timp de calitate alături de copiii înscriși la Tabăra de vară a episcopiei.

Printre rânduri, părinții ucraineni ne mărturisesc aproape zilnic că, de când au înscris copiii la activitățile CICRO, micuții lor sunt mai veseli, ajung acasă zâmbind, sunt mai comunicativi, așteaptă cu nerăbdare a doua zi pentru a reveni la centru și se simt parte a comunității orădene.

Mulțumim PSS Virgil pentru invitația adresată copiilor ucraineni care vin zilnic la centrul nostru și pentru bucuria pe care acești copii au simțit-o din plin participând la activități ale Taberei de vară!

Teodora BODA

Asistent social specialist