În Duminica a V-a după Rusalii, în Parohia greco-catolică din Gruilung, s-a celebrat Maslu de Obște, de către Părintele paroh Ioan Erdeli, împreună cu preotii inivitati la acest eveniment: Pr. Seica Gheorghe, Pr. Popa Aurel, Pr. Sălăjan Dumitru, Pr. Merka Alexandru, Pr. Opriș Mircea, Pr. Terec Mihai, Pr. Folea Florin.

În rugăciunile care se citesc la această Taină a Sfântului Maslu, se cer atât vindecarea trupului cât și a sufletului, precum și harul credinței în Dumnezeu care ne ajută, să trecem peste toate suferințele.

În primele veacuri ale creștinismului, ungerea cu untdelemn sfințit a fost socotită ca un ritual de vindecare pentru tot felul de boli, iar astăzi i se dă o importanță din ce în ce mai mare ca și rugăcine pentru vindecare și întărire sufletească, cum a subliniat Pr. Seica, în cuvântul său de învățătură, scoțând în evidență, cât de importantă este Taina Sf. Maslu: Este cineva bolnav între voi? Să cheme preoții Bisericii și să se roage pentru el ungându-l cu untdelemn în numele Domnului! (Epistola Catolică a Sf. Iacov. 5, 14).

La sfârșitul acestei celebrări, credincioșii au primit ungerea cu untdelemn sfințit spre vindecarea bolilor trupești și a celor sufletești.

Vă mulțumim pentru prezență tuturor credincioșilor și rugăciunile din cadrul acestei taine să vă aline toate suferințele și greutățile întâmpinate zi de zi.

                                                                                Francesca Erdeli