În seara duminicii „Lăsatului sec de brânză” după Sfânta Liturghie  în cadrul Parohiei Greco – Catolice Sfânta Treime, din cartierul orădean Nufărul, a avut loc un extraordinar concert de chitară clasică susținut de către artista Emilia Carla MAXIM. În deschiderea recitalului  ne-a încântat, cu acordurile sale de chitară, tânărul orădean Andrei ARAD.

Așa cum deja ne-am obișnuit, fiind la a doua ediție a acestui gen de concert, de fiecare dată scopul este unul caritabil. Dacă inițial am pornit pentru a susține construcția Centrului pastoral pentru copii, tineri și familii din Stâna de Vale, văzând situația din Ucraina și a faptului că atâția oameni sunt forțați de acest război să lase totul în urmă, am dorit ca tot ceea ce s-a strâns în această seară caritabilă să fie redirecționat în ajutor celor aflați în nevoi, conduși fiind de textul din Matei 12, 41-44 în care Mântuitorul nostru Isus Cristos ne spune că bănuțul văduvei este mai important decât toate averile lumii.

Mulțumim celor doi artiști care ne-au inserat cu acordurile lor de chitară într-o atmosferă contemplativă, mai ales că urmează perioadaPostului Paștilor, un timp de har, de rugăciune, de meditație, dar mai ales un timp în care mai mult ca oricând suntem chemați să trăim iubirea de Dumnezeu și de aproapele.

Bunul Dumnezeu să dea tuturor un post rodnic și plin de haruri spirituale.

Pr. Marius Obreja