Noi, Municipiul Marghita în parteneriat cu Asociația Kécenlét, Asociația Caritas Eparhial Oradea și Skyhøyt Live Scene din Norvegia am inițiat un proiect integrat cu titlul Dezvoltare locală pentru comunități dezavantajate din Județul Bihor – Comunități unite în Bihor. Ne dorim ca, prin acest proiect, să ajutăm comunitățile noastre să fie mai unite, mai dezvoltate, mai fericite.

Proiectul beneficiază de un grant în valoare de € 816918 oferit de Norvegia prin Granturile Norvegiene în cadrul Programului Dezvoltare locală. Obiectivul proiectului este de a crește gradul de utilizare a serviciilor sociale de către grupuri vulnerabile din 2 comunități dezavantajate socio-economic din Județul Bihor, și creșterea nivelului de satisfacție al acestora cu privire la calitatea serviciilor, pentru creșterea calității vieții acestora pe termen lung.

Unde?

Acest parteneriat public-privat reprezintă o abordare fără precedent în zona-țintă și este adaptată nevoilor și în beneficiul populației locale a satului Cheț, parte a unității administrative-teritoriale Marghita, și a Comunei Finiș.

Cum și pentru cine?

Acordăm:

  • servicii de afterschool unui număr de 150 copii, cu implicarea familiilor lor (115 părinți/bunici)
  • servicii de ocupare pentru 140 tineri cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani, inclusiv tineri care nu urmează nici un program educațional sau de formare profesională și șomeri, respectiv persoane inactive
  • servicii sociale pentru 80 de vârstnici din Cheț
  • servicii socio-medicale pentru toți participanții la proiect.

Și nu facem asta oricum, ci formându-ne echipele în lucrul cu comunitățile utilizând modelul practicilor restaurative.

Durată de implementare

Ne-am început împreună călătoria la 1 septembrie 2021 și va dura 30 de luni.

Anunțuri

Conferința de lansare a proiectului a avut loc în data de 13/10/2021 la Marghita cu participarea tuturor celor 4 parteneri de proiect. Detalii

Detalii

Pentru informaţii oficiale despre Granturile SEE sau Norvegiene, accesaţi www.eeagrants.ro.

Contact

Tel.: 0752 034 424

E-mail: proiect4042@gmail.com

Facebook: Comunități unite în Bihor

Material realizat cu sprijinul financiar al Granturilor Norvegiene 2014 2021. Conținutul acestuia (text, fotografii, video) nu reflectă opinia oficială a Operatorului de Program, a Punctului Național de Contact sau a Oficiului Mecanismului Financiar. Informațiile și opiniile exprimate reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului/autorilor.

 

Lucrând împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă

www.eeagrants.rowww.frds.ro