În ziua de duminică, 21 noiembrie 2021, în Biserica Don Orione („Duminica Tuturor Sfinților”), s-a celebrat începutul Anului Vocațional Orionin. Evenimentul s-a dorit a fi în sau în preajma zilei în care o sărbătorim pe Preacurata Fecioară Maria cu titlul de „Maica Divinei Providențe” (20 noiembrie). Pe lângă această sărbătoare, deosebit de importantă pentru familia Don Orione, Biserica a celebrat a 36-a Zi Mondială a Tineretului.
Pentru comunitatea orionină din Oradea, precum și pentru celelalte trei comunități (Iași și Voluntari) această zi a însemnat și începutul unui nou parcurs pastoral (dedicat în mod particular tinerilor), intitulat „În Pas cu Domnul”, parcurs centrat pe ascultarea Cuvântului lui Dumnezeu, criteriu de discernământ în luarea deciziilor. Cu ajutorul lui Dumnezeu, artistul vieții noastre, dorim să intrăm în arta de a decide. Tocmai de aceea, în cadrul celebrărilor din ziua de duminică (21), s-a aprins o lumânare, a cărei lumină, simbol al rugăciunii noastre continue, ne va însoți pe tot parcursul Anului Vocațional Orionin.

Fie ca Domnul să asculte rugăciunile noastre și să dăruiască tuturor harul și puterea de intra în arta de a decide, de a trăi în pas cu El.

Cătălin Gașpal