Joi, 11 noiembrie, începând cu orele 19,00, pe platforma ZOOM, a avut loc întâlnirea Biroului Pastoral cu asociațiile de tineret din cadrul Episcopiei Greco-Catolice de Oradea: ASTRU, Enjoy Music, Zileos, Cercetașii Români Uniți, Oratoriul Maria Imaculata, Allegria și Dominic Savio. Biroul Pastoral a prezentat activitățile pe care le propune pentru acest an pastoral, inivitând toți tinerii din asociații și grupuri să se implice în buna organizare și desfășurare a acestor activități.
– ASTRU propune pentru luna decembrie o seară penitențială la care sunt invitați să participe toți tinerii din grupurile și asociațiile noastre. De asemenea, își propun să reia școala animatorului când situația sanitară o va permite.
– Enjoy Music propune în perioada imediat următoare o serie de concerte caritabile: 26 noiembrie la Marghita și Tășnad, 27 noiembrie la Beiuș, 28 noiembrie la Șimleu și Zalău, 29 noiembrie la Sanctuarul Eparhial „Maica Domnului” din Oradea. Își propune de asemenea formarea copiilor prin muzică.
– Zileos, având un nou spațiu în cadrul Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” din Oradea, își propune mai multe serii de activități de tip: workshop-uri, ateliere creative, cluburi și întâlniri tematice.
– Cercetașii Români Uniți propun cateheze de formare folosindu-se de materialele domnului Radu Capan, care se vor desfășura online și de asemenea pentru tinerii doritori propun o serie de schimburi de experiență folosindu-se de pedagogia cercetășească, în diferite țări din Europa.
– Oratoriul Maria Imaculata, propune în fiecare duminica de la ora 12:00 Liturghia pentru copii, iar când situația sanitară o va permite, și alte întâlniri, tabere, campusuri etc.
– Grupurile Allegria și Dominic Savio au reluat întâlnire catehetice în fiecare sâmbătă cu grupurile de tineri si de copii, iar în fiecare duminică se celebrează de la orele 12:00 Liturghia pentru copii și de la orele 17:00 Liturghia pentru tineri, fiecare fiind animată de către copiii și tinerii din aceste grupuri. Își propun ca în luna decembrie să amenajeze o iesle tematică în Biserica Sanctuarului Eparhial „Adormirea Maicii Domnului”.

Toate aceste grupuri și asociații, fiecare cu carisma sa proprie, aduc o pată de culoare în cadrul Eparhiei noastre. Să ne ajute bunul Dumnezeu să putem realiza tot ceea ce ne propunem și să ne pregătim de Nașterea Mântuitorului cu multă bucurie și pace sufletească.

Biroul Pastoral