Sâmbătă, 13 noiembrie 2021, începând cu ora 17:00, în Parohia „Sfânta Treime” din Șimleu Silvaniei a avut loc o seară de rugăciune și pregătire pentru Postul Crăciunului.

La început a fost un moment de rugăciune penitențială, condus de părintele protopop și paroh, Nicolae Bodea.

A urmat o meditație ținută de Părintele Florian Gui.

Părintele Florian a încadrat acest moment pe care l-a numit „un timp de har” în contextul itinerarului Bisericii Universale, care în acest An Pastoral dă o atenție mai mare familiei cu ajutorul documentului „Amoris Laetitia”. De asemenea, a amintit că în Episcopia de Oradea acest an pastoral este dedicat și Fericitului Episcop Valeriu Traian Frențiu la 110 ani de episcopat, 100 de ani de episcop al Oradiei și 70 de ani de la moartea în închisoarea de la Sighet.

Părintele Florian a mai subliniat că Postul Crăciunului nu este o țintă, ci este un drum spre o țintă, Nașterea Domnului fiind, de altfel, Sărbătoarea Familiei și a Bucuriei. De aceea, starea generală trebuie să fie de bucurie, cu bucurie pregătim sufletul, cu bucurie facem fapte bune.

Au urmat Adorația Euharistică și Rozarul meditat, conduse de Părintele Florin Mărincean, timp în care mulți s-au spovedit. Apoi s-a celebrat Sfânta Liturghie, urmată de multe cântece și o agapă fraternă.

Mulțumim preoților, Nicolae Bodea și Florin Mărincean, precum și credincioșilor din Parohia Șimleu!

Mulțumim și celorlalți preoți: Pr. Mircea Ardelean, Pr. Ionuț Costaș, Pr. Gavril Șandor și Pr. Florian Gui pentru participare și suportul spiritual!

Mulțumim credincioșilor și tinerilor din parohie și protopopiat, precum și celor sosiți din: Oradea, Timișoara, Zalău, Reghin; mulțumim Surorilor din Zalău și „pelerinilor”! Fiecare participant a contribuit în felul său la un moment spiritual deosebit.

Mulțumim Domnului pentru toate harurile primite!

Parohia Șimleu