Ieri seară s-au încheiat şedințele de lucru on-line cu Comisiile de tineret din protopopiatele Eparhiei de Oradea. Pe lângă tineri, au participat Părinţii protopopi, Părinţii responsabili cu pastorația tinerilor şi a copiilor în protopopiate şi membrii Biroului Pastoral.

În prima parte a întâlnirii, Ramona Dragoș a prezentat  activitățile propuse de către Biroul Pastoral pentru Anul Pastoral 2021 – 2022, acesta cuprinzând  cateheze, reculegeri spirituale, seri de rugăciune, întâlniri eparhiale,  participări la întrunirile naționale şi internaţionale, întâlniri formative, activităţi caritabile, activități și întruniri ecumenice.

În partea a doua a întâlnirii s-au luat în discuție părerile și propunerile venite din partea protopopiatelor. Părintele Popa Paul a propus Părinților responsabili cu pastorația în protopopiate să se deplaseze prin parohiile aparținătoare împreună cu tinerii din Comisie, astfel încât să se poată închega o reală relație de colaborare, care să ajute la  crearea unei  rețele eficiente de tineret, folosind tehnologia. Astfel, având grupuri formate pe rețelele de socializare, tinerii din eparhie vor putea  ține legătura și vor afla din timp  noutățile legate de  activități. Aceşti tineri vor contribui la promovarea rapidă şi atractivă a activităţilor  cuprinse în Planul Pastoral, ajutându-i astfel pe Părinţii preoţi îndrumători.

Activitățile care nu sunt on-line  vor fi ajustate în funcție de  situația concretă a  pandemiei.

Laura Ologu

Biroul Pastoral