„Astazi este prima zi a Întâlnirii Nationale a Tineretului Catolic din România, care se desfasoara în Baia Mare. Cu acest prilej, P.S. Ioan Sisestean, episcop de Maramures al Bisericii Greco-Catolice Unite cu Roma, a adresat un mesaj tinerilor participanti la întâlnire. Redam integral acest mesaj.

Dragi tineri,
Cu bucuria ocazionata de Întâlnirea Nationala a Tineretului Catolic, va primim în Eparhia noastra, care o are ca Patroana pe Preacurata Fecioara Maria.
Aceasta întâlnire sa fie pentru voi o ocazie pentru a-L cunoaste mai profund pe Isus Cristos, sa cautati si sa gasiti mijloacele spirituale cele mai potrivite, pentru a deveni prieteni din ce în ce mai apropiati ai lui Isus Cristos, sa meditati cât mai des cuvintele Lui, cuvinte care sa va schimbe continuu viata. Iubiti-l pe Isus Cristos, iubiti-l pe Isus Cristos prezent în Biserica si în Sfânta Euharistie, luati-L de model si fixati-vi-L ca si ideal al vietii voastre.
Prin momentele liturgice si de rugaciune, prin conferintele si activitatile propuse la aceasta întâlnire, prin întâlnirile pe care le aveti între voi, învatati sa traiti credinta voastra, cautând zilnic vointa lui Dumnezeu, care sa se reflecte în faptele si deciziile voastre zilnice, învatati sa-l cunoasteti si sa-l iubiti pe Cristos, sa cunoasteti si sa iubiti Biserica, sa va cunoasteti si sa practicati iubirea între voi.
Întâlnirea se desfasoara la finalul Anului Paulin si la începutul Anului Sacerdotal. Sfântul Pavel a cautat binele si adevarul, pe care le-a gasit în persoana lui Isus Cristos mort si înviat, de care s-a atasat total si pentru care si-a daruit întreaga lui viata, proclamând si învatând Cuvântul lui Dumnezeu, prezent în persoana lui Cristos.
Pastrati-va credinta mereu vie, care sa fie un foc care arde în sufletele voastre, care protejeaza elanul, generozitatea si speranta voastra. Deveniti molipsitori, aprindeti alte focuri prin exemplul vietii voastre, daruiti altora bucuria de a putea sa traiasca cu adevarat.
Luati-va o hotarâre la aceasta întâlnire, care sa va alimenteze elanul tineresc în tot restul vietii. Fixati-vi-l ca model desavârsit pe Isus, vesnicul tânar Dumnezeu, care prin harul Sau sa va faca tineri în viata, moarte si vesnicie.
Va îmbratisez pe toti. Cu arhiereasca binecuvântare,

† Ioan Sisestean
Episcop de Maramures