,,Și nimeni nu-și ia cinstea aceasta singur,

ci dacă este chemat de Dumnezeu”

Luni, în săptămâna a XX-a după Rusalii, 4 octombrie 2021, în cadrul Sfintei Liturghii Arhierești din Biserica Seminarului din Oradea, au fost hirotoniți doi diaconi, Iulian Antoniu Suciu și Adrian Constantin Ardelean, prin punerea mâinilor Preasfinției Sale Virgil Bercea, Episcopul Greco-Catolic de Oradea.

La Sfânta Liturghie, alături de Preasfinția Sa Virgil, au concelebrat Pr. Rector Anton Cioba, Pr. Anton Rus, Pr. Florin Bode, Pr. Mircea Ardelean,  Pr. Diacon Grațian Guiaș, la care s-au alăturat ceilalți doi proaspăt hirotoniți diaconi.

Iulian Antoniu Suciu s-a născut la data de 22 aprilie 1993 în orașul Șimleul Silvaniei din județul Sălaj. În perioada 2012-2016 a început studiile în cadrul Facultății de Teologie Greco-Catolică, specializarea Teologie Pastorală, din cadrul Universității ,,Babeș-Bolyai” Cluj Napoca, Departamentul Oradea, făcând parte, totodată, din comunitatea Seminarului Greco-Catolic ,,Sfinții Trei Ierarhi, Vasile, Grigore și Ioan” din Oradea. După finalizarea studiilor, la nivel licență, a fost admis la Universitatea Pontificală Gregoriana din Roma, unde a urmat cursuri de licență în Teologie Biblică, pe care le-a finalizat în anul 2020. Este căsătorit din anul 2021 și, din același an, ocupă funcția de Administrator al Seminarului Teologic Greco-Catolic.

Adrian Constantin Ardelean s-a născut la data de 17 februarie 1982 în orașul Șimleul Silvaniei. În perioada 2000-2003 a urmat studii în Teologie Pastorală la Facultatea Greco-Catolică din Oradea, făcând parte din comunitatea Seminarului orădean. În anul 2003, a fost admis la studii în Statele Unite ale Americii, în urma unui program studențesc. Se întoarce în România în anul 2008, când se va înscrie la Facultatea de Drept și Administrație Publică din București. Este căsătorit din anul 2013. În 2016, își reia studiile la Facultatea de Teologie din Oradea. Din anul 2018, începe studiile în Teologie Biblică, la Cluj, făcând parte din comunitatea Seminarului ,,Ioan Evanghelistul” din Cluj Napoca. În anul 2020 și-a finalizat oficial studiile în teologie.

Le dorim celor doi diaconi mult har și dar dumnezeiesc și mult spor în slujirea lor. Dumnezeu să-i întărească și să le dea multă curăție și har. Cuvintele Domnului se perpetuează peste veacuri, iar El devine viu în cei care, cu disponibilitate și neînfricare, duc mai departe comoara Evangheliei Sale.

Andrei ALEXA

Anul III

Dominic CHIVARI

Anul IV

Sursa: seminaroradea.ro