În perioada 24-28 iunie 2021, a vizitat Oradea, doamna Barbara Fari de la Spitalul Pediatric din Trieste.

După ce din Oradea au plecat spre Spitalul din Trieste pentru tratament doi copii, doamna Barbara care este  responsabilă cu pacienții străini, a avut o întâlnire cu reprezentanții Spitalului de Copii din Oradea, în vederea semnării unui protocol de colaborare între cele două spitale. La discuții au participat domnul doctor Laurențiu Chiană, managerul Spitalului, domnul doctor Ovidiu Burtă, directorul medical a Spitalului Municipal, domnul doctor Barabaș Iulian, director îngrijiri, domnul doctor Cristian Sava, șef secția pediatrie și  domnul Dance Nicolae Sebastian, manager economic și părintele Eduard Roman din partea Episcopiei.

La întâlnirea de cunoaștere și lucru de vineri seara au participat domnul senator Carp Gheorghe, doamna viceprimar Arina Moș, medici, reprezentanți ai comunității italiene în Oradea precum și apropiați ai Episcopiei.

Alături de directorul general, Stefano Dorbol, doamna Barbara Fari ajută anual între 230-250 de copii din diferite țări precum România, Ucraina, Bulgaria, Siria, Irak, Iran, Togo, Senegal, să ajungă la Trieste pentru a beneficia de serviciu medical de cea mai bună calitate.

IRCCS Burlo Garofolo este un spital extrem de specializat, de importanță națională, în sectorul pediatric și în cel al protecției maternității și a sănătății femeilor. Spitalul oferă servicii de spitalizare și îngrijire înalt calificate minorilor, femeilor însărcinate și femeilor cu patologii ginecologice, cetățenilor italieni și străini.

Eugen Ivuț