Ca urmare a îndemnului adresat preoților din eparhia de Oradea de către Preasfințitul Virgil Bercea, de implicare în campania de curățenie care va avea loc pe tot parcursul lunii iunie, la inițiativa Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Ecolect Group și a Consiliului Județean Bihor, Parohia Vintere a răspuns invitației Primăriei Holod de a participa pe data de 11 iunie 2021, la o asemenea acțiune.

Primăria Holod a invitat toate parohiile, instituțiile publice din comună și școlile pentru a se implica în acest demers de conștientizare a necesității de păstrare a curățeniei. Alături de toate parohiile ortodoxe,  parohia Vintere a răspuns invitației, fiind reprezentată de către preot dr. Florin Jula împreună cu credincioși.

Participanții s-au reunit la sediul Primăriei Holod, după care preoții, profesorii, medicii, inginerii, reprezentanții instituțiilor publice și alte persoane s-au deplasat în diferite locații unde au existat probleme legate de prezența gunoaielor.

În discuțiile premergătoare de la sediul primăriei, părintele Florin Jula a prezentat dorința Sfântului Părinte Papa Francisc de implicare în susținerea unui mediu adecvat, spunând: cultura și practica unei „ecologii integrale”, poate fi susținută nu doar la nivel statal, din moment ce și alți factori trebuie să se simtă interpelați, precum autoritățile locale, grupuri din societatea civilă, instituții economice și organizații religioase.

Parohia Vintere își exprimă dorința de a participa în continuare la efortul comun de informare și conștientizare a necesității de a proteja mediul înconjurător.

                                                                                    Consiliul Parohial pentru Biroul de Presă