În sărbătoarea Înălțării Domnului nostru Isus Cristos la cer, Parohia Greco-Catolică Sfântul Mucenic Gheorghe din Poiana, județul Bihor, a primit vizita Părintelui Vicar cu preoții, Antoniu Chifor, care îndeplinește, în același timp, și  funcția de protopop de Marghita După celebrarea Sfintei Liturghii, Părintele Antoniu, însoțit de Părintele Paroh Vasile Todeanu, au vizitat noua biserică din localitate, aflată spre finalizarea lucrărilor.

Ziua a continuat la Dijir, unde părintele vicar împreună cu ceilalți preoți din Protopopiatul Marghita, au celebrat slujba părăstasului pentru Părintele Mihai Dănilă și pentru ceilalți eroi ai neamului. Părintele Mihai Dănilă a fost ucis mișelește de către trupele secuiești în 14 februarie 1919, pe drumul dintre Dijir si Iteu. Dus la primăria din Dijir, a fost învinuit că a făcut rugăciuni pentru România Mare, că a sfințit tricolorul românesc și că a deșteptat sentimentul național în enoriașii săi. A fost înmormântat inițial la Dijir, în 16 februarie. După înfăptuirea deplină a României Mari, a fost exhumat si înmormântat cu toată cinstea cuvenită unui martir la Popești.

Ziua s-a încheiat cu vizitarea parohiei greco-catolice din localitatea Izvoarele, aflată la mică distanță și unde, de curând, au fost făcute câteva lucrări de renovare.

În toate aceste locuri vizitate, părintele vicar a dus salutul și binecuvântarea Preasfințitului Virgil, episcop greco-catolic de Oradea.

Biroul de Presă