„În perioada 15-17 octombrie 2014, Episcopia de Oradea a gazduit, la sediul Facultatii de Teologie, cel de-al doilea modul din seria organizata de Biserica Greco-Catolica, în colaborare cu organizatia Renovabis, pentru redactarea de catre fiecare Eparhie a planului integrat de dezvoltare. La întâlnire au participat comisiile celor sase Eparhii: Alba Iulia si Fagaras, Oradea, Lugoj, Cluj-Gherla, Maramures si Bucuresti. Modulul a fost sustinut de dr. Willi Kawohl, traducerea fiind asigurata de Claudiu Nicusan.
Fiecare zi de lucrari a fost deschisa de Sfânta Liturghie, în primele doua zile în biserica seminarului, iar în a treia în Catedrala “Sf. Nicolae”, Liturghia fiind prezidata de PS Virgil Bercea. Episcopul de Oradea a luat de altfel parte la unele momente din program, în prima zi salutându-i pe oaspeti, iar în ultima zi multumindu-i expertului german numit de Renovabis, precum si comisiilor eparhiale pentru munca depusa. Miercuri, prima zi de lucrari, s-au prezentat propunerile curente privind viziunea, misiunea si valorile stabilite de fiecare Eparhie. De asemenea s-a discutat despre prioritatile si obiectivele propuse în urma dezbaterilor avute în fiecare Eparhie în parte.
A doua zi s-a discutat despre structura planului integrat de dezvoltare, iar dupa-masa despre aspectele bugetare ale acestui plan. Ultima zi a fost alocata lamuririi unor aspecte tehnice si s-au stabilit urmatorii pasi de lucru, inclusiv stadiul în care planul integrat va fi dus pâna la urmatorul modul. Acesta, al treilea, se va desfasura la Baia Mare, între 11 si 13 noiembrie 2014, iar ultimul modul va fi la Cluj, între 9 si 11 decembrie.
Sursa:http://www.bru.ro