,,Nu mă pot spovedi pentru toată viaţa”

Ieri seară, 31 ianuarie 2021, au continuat catehezele on-line pe tema    –Iertării – , pe platforma ZOOM. Părintele Mihai Tegzeş s-a referit de această dată la Taina Mărturisirii.

Chiar dacă, aparent, cele cinci etape ale Spovezii sunt bine-cunoscute oricărui creştin practicant,  abordarea noastră  merită o cercetare amănunţită,  altfel apare riscul de a parcurge doar în mod formal sacramentul.

 Şi atunci, pornind de la acest dialog cu Însuşi Bunul Dumnezeu, care este Spovada, convinşi fiind că vom fi în acelaşi timp  şi ascultaţi şi iertaţi prin bunăvoinţa Sa,  se cuvine să luăm în serios fiecare etapă.

Ştiind că o ,,spovadă bună depinde de timpul de dinainte de a intra în confesional”, ne vom gândi mult mai atent la relaţia noastră cu cei din jur,  mai ales la modul nostru de a ne comporta şi a gândi despre ceilalţi.

De-asemenea, ştiind că ,,efectul spovezii se vede şi din rugăciunea de după aceasta”, vom avea o altă abordare.

Este important să depunem efort în a restabili cu adevărat relaţia cu cei din jur, mai ales că dezlegarea nu este făcută de către preot, pur şi simplu, ci este nevoie şi de strădania noastră în acest sens, cu atât mai mult cu cât ,,nu mă pot spovedi pentru toată viaţa”.

La cateheza de joia viitoare, se va porni din nou pe urmele Sfântului Apostol Pavel.

Laura Ologu

Biroul Pastoral

Link-ul de conectare pentru  întâlnirile Zoom

https://us02web.zoom.us/j/7810039553…

ID de întâlnire: 781 003 9553

Cod de acces: cateheze20