„Pacea lui Cristos, la care ati fost chemati într-un singur trup, sa stapâneasca în inimile voastre” (Coloseni 3, 15)

Preacucernici Parinti,
Iubiti credinciosi,

În data de 20 septembrie 2016 Sfântul Parinte Papa Francisc va participa la Assisi la încheierea întâlnirii interreligioase intitulate „Sete de pace. Religii si culturi în dialog”. Aceasta întâlnire, promovata de Comunitatea „Sant’Egidio” în colaborare cu comunitatile franciscane din Assisi, va culmina cu o Zi Mondiala de Rugaciune Pentru Pace.
În acest sens, Episcopia Greco-Catolica de Oradea, împreuna cu întreaga Biserica Catolica din România va înalta rugaciuni pentru a cere Domnului darul pacii pentru lumea întreaga.
Astfel, marti, 20 septembrie 2016, preotii vor celebra Sfânta Liturghie pentru pacea lumii. În fiecare Parohie va fi organizata o ora de rugaciune pentru pace (se poate celebra Paraclisul Maicii Domnului sau Acatistul Maicii Domnului, Canonul Îngerului Pazitor sau Adoratie Euharistica). La finalul Sfintei Liturghii se va recita urmatoarea Rugaciune pentru Pace:
Doamne Dumnezeul parintilor nostri, cel bogat în mila si în bunatate, Ziditorule a toata faptura cea vazuta si nevazuta, Domn al Pacii si al Vietii, Oceanul cel nemarginit al Iubirii!
Tu L-ai trimis pe pamânt, pe Unicul Tau Fiu, pe Domnul si Mântuitorul nostru Iisus Cristos, care si-a dat viata Sa pentru toata lumea. El ne-a învatat sa ne iubim unul pe altul si sa nu rasplatim raul cu rau.
Asculta strigatul robilor tai, care cer îndurare si pace, pentru lumea întreaga si pentru Biserica Ta. Pentru rugaciunile Preasfintei Nascatoarei de Dumnezeu si pururea Fecioara Maria si pentru ale tuturor Sfintilor Tai, Te rugam Mult milostive Doamne, iarta-ne noua toata greseala cea de voie si fara de voie si opreste razboiul si mânia, potoleste toata rautatea si dezbinarea peste tot pamântul.
Cu Harul Sfântului Tau Spirit îmblânzeste inimile oamenilor înraiti, opreste cu Puterea Ta Dumnezeiasca toata lucrarea cea rea a vrajmasilor vazuti si nevazuti, care doresc razboaie si stapânire cu nedreptate. Fa sa fie pace Doamne, dragoste si buna întelegere în casa noastra, între conducatorii tarilor si între toate popoarele.
Daruieste-ne întelepciune si dragoste unul catre altul ca în pace sa traim, lumineaza-ne mintea noastra, ca sa te iubim pe Tine din tot sufletul si pe aproapele nostru ca pe noi însine, ca Tu esti Împaratul pacii si Mântuitorul sufletelor noastre si Tie Marire si multumire îti înaltam, Tatalui si Fiului si Sfântului Spirit, acum si pururea si în vecii vecilor. Amin.

Cerând bunului Dumnezeu, prin mijlocirea Maicii Preacurate, darul pacii, ramânem uniti în rugaciune si în comuniune de slujire.

Episcop