Joi, 10 decembrie 2020 de la ora 19.30, a continuat şirul catehezelor on-line destinate adulţilor şi familiilor, unde părintele Mihai Vătămănelu, Vicar general al Eparhiei de Oradea şi părintele Mihai Tegzeş, responsabil cu pastoraţia adulţilor şi a familiilor, au  analizat mai departe pentru cei prezenţi mesajele  cuprinse în versetele 19 – 30 ale capitolului 2 din Epistola către Filipeni a Sfântului Apostol Pavel.  Astfel, participanţii au fost invitaţi să observe comportamentul lui Pavel, care trăia inclusiv etapele mai grele ale vieţii în mod spiritual, menţinând într-un fel sau altul legătura cu cei de-o credinţă. Comunicarea este premisa comuniunii, fiindcă a comunica înseamnă a fi interesat de celălalt, a fi părtaş la viaţa sa.

Din păcate, mulţi dintre noi confundă adevărata comunicare cu adresarea de critici ori observaţii, cu justificări şi insistenţe combinate cu toate ştirile negative ale momentului, ceea ce este profund eronat. Apoi, a judeca ori a condamna pe celălalt, observând doar ce este rău, în loc de a-l elogia aşa cum ne învaţă Sfântul Apostol Pavel prin propria sa atitudine,  înseamnă a ne autocondamna la iad.

Un adevărat creştin ar trebui să trăiască toate planurile sale în Domnul, aidoma Apostolului Pavel, înţelegând viaţa ca fiind divină. Fiecare decizie a noastră ar trebui să fie o speranţă în Domnul.

***

Ieri seară, 13 decembrie 2020 au continuat catehezele on-line destinate adulţilor şi familiilor, pe platforma Zoom. De această dată, părintele Mihai Tegzeş, responsabil cu pastoraţia adulţilor şi a familiilor, a continuat tema – Iertării –.

Într-o perioadă de pregătiri înainte de sărbători, Părintele a atras atenţia asupra unui aspect deosebit de important. Fără o grijă deosebită, iertarea riscă să se banalizeze, spovada devenind astfel superficială.  Pornind de la îndemnul de a nu lăsa să apună soarele peste greşelile noastre, pentru a ne bucura de o spovadă validă este necesar ca înainte de aceasta să ne asigurăm că am iertat cu adevărat, dar  ne-am şi cerut corect iertare.

Marţi, 15 decembrie 2020, din nou sunteţi invitaţi de la ora 20.00 la cateheza on-line după Marcu.

                                                                                                                  Laura Ologu

                                                                                                                Biroul Pastoral

Link-ul de conectare pentru  întâlnirile Zoom:

https://us02web.zoom.us/j/7810039553…

ID de întâlnire: 781 003 9553

Cod de acces: cateheze20