Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat astăzi, 9 decembrie 2020, mai multe decrete printre care și cel privind acordarea gradului diplomatic de ambasador domnului George Gabriel Bologan. Ocupând anterior funcția de ambasador cu grad diplomatic de ministru plenipotențiar, a fost promovat la cel mai înalt grad al carierei diplomatice, similar celui mai înalt grad militar. Excelența Sa a parcurs cu implicare și devotament toate celelalte șapte grade diplomatice prevăzute de statutul corpului diplomatic și consular.

George Gabriel Bologan s-a născut în municipiul Hunedoara, la 7 septembrie 1974. În prezent, este ambasadorul României în Italia. George Gabriel Bologan este licențiat în Științele comunicării la Universitatea Libera Maria Santissima Assunta din Roma (Italia) și are masterat în domeniul administrației publice. În anul 2000 a obținut diploma de licență a Universității Pontificale Gregoriene, Orientale și Urbaniene din Roma.

Între anii 1995 si 2003, George Gabriel Bologan a fost jurnalist acreditat pe lângă Sala de presă a Sfântului Scaun pentru postul de televiziune Telepace (Roma).