Sesiunea ordinara de primavara a

Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unita cu Roma, Greco-Catolica

Blaj, 15-17 mai 2017

În atentia Episcopilor Bisericii Române Unita cu Roma, Greco-Catolica, reuniti în sesiune sinodala ordinara între 15-17 mai 2017 la Blaj, s-au aflat analizarea diferitelor aspecte interne din viata Bisericii, chestiuni pastorale si administrative, mass-media catolica precum si initiativele comune în cadrul Eparhiilor Bisericii noastre.
Episcopii sinodali au reflectat cu precadere asupra Cauzei de beatificare a Episcopilor morti în faima de martiri sub regimul comunist, aflata în faza de definitivare, precum si asupra invitatiei adresate Sfântului Parinte Papa Francisc din partea Conferintei Episcopale Române precum si din partea Preafericirii Sale Cardinalul Lucian, de a vizita România în anul 2018.
Totodata, a fost analizata coordonarea comunitatilor greco-catolice române în diaspora occidentala.
Urmatoarea Sesiune sinodala ordinara se va desfasura în intervalul 28-30 septembrie 2017, la Blaj, sediul Arhiepiscopului Major, ocazie cu care vor fi prezenti Prefectul Congregatiei pentru Bisericile Orientale, Cardinalul Leonardo Sandri si Nuntiul Apostolic în România, Arhiepiscopul Miguel Maury Buendia.
În aceste zile de comuniune, întregul Sinod s-a rugat Bunului Dumnezeu pentru binele poporului nostru si al tarii noastre.
Sinodul Episcopilor îi reuneste pe toti Episcopii Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolica, din România si din afara granitelor tarii, reunindu-se în sesiune ordinara de doua ori pe an, primavara si toamna.

Notar