Ieri seară s-au reunit în mediul on-line tinerii din protopopiatul de Tăşnad,  alături de părintele protopop Hendea Aurel, părintele Holhoș Florin,  paroh în localitățile Chisău și Săuca, dar şi responsabil cu pastoraţia tineretului în protopopiatul de Tășnad, membrii Biroului Pastoral.

Atmosfera a fost una plăcută și prietenoasă, iar tinerii s-au bucurat de mai multe surprize.

Una dintre cele mai plăcute surprize a fost aceea de a constata bogăția mesajelor cuprinse în Vechiul Testament. Părintele protopop Hendea Aurel i-a încurajat pe tineri să ia exemplul profetului Ieremia. Astfel,  prin credință vor identifica fiecare chemarea pe care o au, știind ce să facă și ce să spună în orice împrejurare, mărturisindu-L pe Dumnezeu prin propriile fapte. Părintele  Holhoș Florin a salutat inspirația părintelui Popa Paul de a alege pentru cateheză un text atât de util și încurajator din profetul Ieremia, care să-i provoace pe tineri să  facă alegeri foarte bune în viață fără a se teme.

Mulțumim tinerilor pentru deschidere și pentru implicare. Mulțumim pentru participare îndrumătorilor spirituali, cei care le sunt aproape tinerilor, ghidându-i pe calea cea bună și nu în ultimul rând mulțumim părinților, celor care-i încurajează pe cei mici să se implice în activități benefice sufletului lor.

 Reţinem concluzia unuia dintre cei mai mici participanţi la cateheză (prenume, 10 ani): ,,Dumnezeu va fi mereu cu noi!”

Astăzi la ora 19.00 sunt așteptați pe platforma Zoom tinerii din protopopiatul de Ier.

  Laura Ologu

Biroul Pastoral