Vatra Limburg împreună cu Biserica Română Unită cu Roma Greco-Catolică din Bruxelles au organizat în data de 10 octombrie 2020, la Muzeul Galo-Roman din Tongeren, Belgia, proiecția filmului CARDINALUL, realizat de Nicolae Margineanu. Evenimentul a continuat cu o dezbatere.

Vatra Limburg împreuna cu Biserica Română Unita cu Roma Greco-Catolică au organizat o dezbatere cu tema: «Rezistență și speranță, într-un un regim totalitar». Sesiunea a debutat cu premiera filmului “Cardinalul” realizat de Nicolae Mărgineanu, urmata de o dezbatere despre profilul intelectual, moral și spiritual al Cardinalului Iuliu Hossu și al Bisericii sale, precum  despre misiunea asumată de Biserică în viața diasporei românești din Belgia.

Domnul Eduard FRON, președintele asociației Vatra Limburg, împreună cu părintele Filip CHEREȘI, responsabilul comunității Greco-Catolice și publicul prezent au mai abordat și teme precum: Biserica Greco-Catolică în contextul regimului comunist; România după revoluție – necesitatea modelelor corecte; Creștinismul românesc și belgian.

La finalul evenimentului, s-a concluzionat că pentru a privi înainte, nu trebuie să uităm trecutul și marile lui personalități. Aflat în fața unora dintre cele mai perfide mijloace de dezumanizare, al întunericului stăpânit de torționari și delatori, strălucește până azi exemplul luminos al Fericitului episcop cardinal Iuliu Hossu, care prin curaj și verticalitate devine o călăuză și un model al întregului neam.

ACC

Sursa: http://www.e-communio.ro/