Luni, 20 iulie a.c., papa Francisc a făcut o vizită pe neaşteptate copiilor care frecventează Centrul de vară din Vatican. „Faceţi-vă noi prieteni pentru a vă distra împreună.” Astfel i-a sfătuit pontiful pe micuţii prezenţi la Centrul estiv organizat pentru copiii angajaţilor din Vatican care, de la începutul lunii iulie, participă la iniţiativa „Vara pentru copii”. Pontiful s-a întreţinut cu copiii şi a răspuns la întrebările lor.

Cetatea Vaticanului – A. Mărtinaş

21 iulie 2020 – Vatican News.

 Prezenţa papei Francisc în mijlocul lor, a suscitat uimirea copiilor care participă la Centrul de vară, o iniţiativă destinată sprijinirii părinţilor lor, angajaţi în Vatican, pe timpul verii, când şcolile sunt închise.

Vizita pontifului a avut loc dimineaţă, puţin după ora 9, în timp ce copiii luau micul dejun în atriul Aulei Paul al VI-lea din Vatican. „După ce a trecut printre mese, papa Francisc a vizitat spaţiile pentru jocuri, amenajate în vederea Centrului de vară”, a informat directorul Sălii de Presă, Matteo Bruni, specificând că papa a revenit la Casa Santa Marta, reşedinţa sa din Vatican, în jurul orei 10, nu înainte de a le mulţumi animatorilor Centrului estiv şi operatorilor care se implică pentru buna funcţionare a iniţiativei.

Autor: A Mărtinaș

Sursa: https://www.vaticannews.va/