Astăzi 7 mai 2020, a fost semnat protocolul care va permite reluarea celebrărilor liturgice alături de poporul lui Dumnezeu în Italia.

Protocolul este realizat în conformitate cu reglementările de sănătate pregătite pentru gestionarea pandemiei de SARS-CoV-2, indicând unele măsuri care trebuie urmate cu atenție, referitoare la accesul în lăcașurile de cult; igienizarea locurilor și obiectelor; Împărtășania care trebuie pregătită pentru credincioși, precum și câteva sugestii generale.

Documentul a fost semnat de către președintele Conferinței Episcopale Italiene, cardinalul Gualtiero Bassetti, premierul Giuseppe Conte și de ministrul de interne, Luciana Lamorgese și va intra în vigoare de luni, 18 mai 2020. „Protocolul este rezultatul unei colaborări între Guvern, Comitetul Tehnico-Științific și Conferința Episcopală Italiană, unde fiecare și-a făcut partea cu responsabilitate”, a subliniat cardinalul Bassetti, reiterând angajamentul Bisericii de a contribui la depășirea crizei.

„Măsurile prevăzute în text – a subliniat primul ministru Conte – exprimă cele mai potrivite reguli și metode pentru a ne asigura că reluarea celebrărilor liturgice cu oamenii au loc în cel mai sigur mod. Mulțumesc Conferinței Episcopale Italiene pentru sprijinul moral și material pe care îl acordă întregii comunități naționale în acest moment dificil pentru țară „.

Eugen Ivuț