Un proces rușinos contra lui Pell. Dreptatea n-a triumfat”

Interviu luat lui Andrew Bolt, ziaristul australian de televiziune care i-a luat întotdeauna apărarea cardinalului Pell acuzat de pedofilie: „Absolvirea lui este o ușurare. E dezgustător cum l-au distrus”.

În timp ce toate siturile mediatice, publice sau private, se întreceau în Australia pentru a-l calomnia pe George Pell, descriindu-l fără încetare ca pe un monstru prădător de copii, chiar și după absolvirea sa definitivă, un jurnalist nu a încetat niciodată să-l apere: Andrew Bolt. Conservatorul agnostic, autor al unui blog politic cel mai citit din țară, editorialist al câtorva din marile ziare și cunoscut om de televiziune la Sky, a primit ieri revanșa.

Într-un interviu la Tempi, în ianuarie, furnizase o mărturie cronometrică pentru a demonstra că „este imposibil ca Pell să fie vinovat”: ieri Înalta Curte i-a dat dreptare și nu e o întâmplare că Bolt este singurul jurnalist australian căruia Pell îi va da un interviu.

____________________________________

INTERVIU:

Ați avut dreptate dumneavoastră: Pell este inocent.

Da, mă simt cu adevărat ușurat, până la urmă cardinalului i s-a făcut dreptate. Mă temeam că v-a fi distrus.

Avea pe toată lumea împotriva lui, mai puțin pe dumneasvoastră.

Cum puteam să nu-l apăr? Acuzele mi se părea atât de stranii. Pedofilii în mod normal au nevoie de timp ca să-și ademenească victimele și să se asigure că nu vor merge să spună nimănui. Dar Pell a fost acuzat că s-a aruncat asupra a doi băieți necunoscuți în același timp. Într-o încăpere deschisă. În interiorul unei catedrale plină de lume. Și atunci când am început să analizez probele, am descoperit că nici Pell, nici „victimele” sale nu ar fi putut să fie la locul crimei în singurul moment când aceasta s-ar fi putut petrece.

Și totuși Pell a fost condamnat în Prima și  A doua instanță.

Acest proces a fost o rușine. Pell a petrecut 405 de zile în închisoare pentru o crimă despre care orice nebun ar fi putut să vadă că era imposibil să se fi petrecut.

Dreptatea a triumfat?

Nu. Cariera lui Pell s-a sfârșit, reputația sa a fost distrusă, imaginea lui a fost stricată, iar economiile sale au mers în plata proceselor.

Ați citit declarațiile celor mai mulți politicieni și a jurnaliștilor din țara dumneavoastră?
Da.

Vorbesc și scriu cu toții ca și cum Pell a fost condamnat și nu absolvit.

Lumea crede ceea ce vrea să creadă. Multe ziare și multe showuri de televiziune s-au implicat atât de mult în acești ani pentru a-l prezenta pe Pell ca pe un monstru, repetând orice soi de minciună și neadevăr, despre care puține ar fi putut să știe că exista o altă istorie de povestit. Și cine admite vreodată că a greșit?

Totuși Înalta Curte l-a disculpat pe Pell și, poate, și pe Justiția din țara dumneavoastră, nu credeți?

Nimeni nu-i va restitui lui Pell zilele pe care le-a petrecut în închisoare. Nimeni. Sunt dezgustat de tot ceea ce am văzut, făcând excepție verdictul final al Înaltei Curți.

Cum se află cardinalul?

Nu am putut încă vorbi cu el, dar cine a făcut-o, mi-a spus că este puțin obosit și amețit din cauza momentului.

Vă va da dumneavoastră primul său interviu?

Sper că da, imediat după ce se va liniști puțin și va decide cum este mai bine s-o facă.

Sursa: http://www.e-communio.ro