Miercuri seara, Sala „Traian Moșoiu” a Primăriei Oradea a fost neîncăpătoare la lansarea volumului de poeme Corneliu Coposu. Evenimentul a fost organizat de către Fundaţia Corneliu Coposu şi de Fundaţia Academia Civică.

Au luat cuvântul la prezentarea volumului preşedintele executiv al Fundaţiei Corneliu Coposu, domnul Ion Andrei Gherasim, doamna Ana Blandiana, preşedinte al Fundaţiei Academia Civică, Preasfinția Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, şi domnul Dan-Liviu Boeriu, critic literar.

Preasfinția Sa Virgil a evocat personalitatea marele om Corneliu Coposu ca fiind „una din acele coloane vertebrale care au ţinut adevărul, dreptatea, liniştea, seninătatea”. Ca pe unul care „după 17 ani de pușcărie nu mai vorbește de ură, de partipliuri, nu mai vorbește de răutăți ci vorbește de liniște, seninătate, bucurie”.

La eveniment au luat parte preoți greco-catolici și ortodocși, profesori de la Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu”, elevi, studenți seminariști, precum și mulți orădeni.

Rugă

de Corneliu COPOSU

„Cerne, Doamne, liniștea uitării
peste nesfârșita suferință,
seamănă întinderi de credință
și sporește roua îndurării.
Răsădește, Doamne, dragostea și crinul
în ogorul năpădit de ură
și așterne peste munți de zgură
liniștea, iertarea și seninul.
Cerne, Doamne, liniștea uitării
peste nesfârșita suferință,
seamănă întinderi de credință
și sporește roua îndurării.”

Eugen Ivuț