Profesorul universitar dr. Daniel David a fost ales, marți, 3 martie 2020, în funcția de rector al Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, întrunind 1026 de voturi (71,35%) din numărul total de 1438 de voturi exprimate.

La vot s-au prezentat 1438 de alegători, din totalul de 1616 de persoane înscrise pe listele de vot, prezenţa ajungând astfel la 88,99 %, iar numărul voturilor valabil exprimate a fost 1403.

Candidații înscriși în competiție, profesorul universitar dr. Daniel David, prorector al Universităţii „Babeş-Bolyai” pentru cercetare, competitivitate-excelență și publicații științifice, respectiv pr. prof. univ. dr. Ioan Chirilă, fost preşedinte al Senatului Universităţii „Babeş-Bolyai” în perioada 2012-2020, și-au prezentat programele manageriale în cadrul întâlnirilor organizate în facultățile Universității, precum și cu ocazia dezbaterii publice organizate la finalul campaniei.

Programul „ProUBB+ / UBB – Universitate de clasă mondială (world-class) prin încredere și deschidere” al candidatului ales pentru a deţine funcţia de rector al Universităţii „Babeş-Bolyai” în perioada 2020-2024 poate fi consultat accesând link-ul https://danieldavid.ro.

Pentru alegerea noului rector al Universităţii „Babeş-Bolyai” au fost amenajate 22 de secții de votare, câte una în fiecare dintre cele 21 de facultăți ale Universității, precum și o secție suplimentară în clădirea Colegiului Academic.

Rectorul ales al Universității „Babeș-Bolyai” își va începe în mod oficial mandatul după confirmarea sa prin ordinul Ministrului Educației şi Cercetării.

Sursa: https://news.ubbcluj.ro