Pe 5 și 6 decembrie, în fiecare an, Catedrala greco-catolică din Oradea își sărbătorește patronul spiritual, Sfântul Ierarh Nicolae.

Potrivit consuetudinii, sărbătoarea lăcașului de cult începe astăzi, 5 decembrie a.c., de la ora 16:00, cu Paraclisul Maicii Domnului și continuă cu Sfânta Liturghie celebrată de la ora 17:00, urmată de Adorație Euharistică.

Tot astăzi, de la ora 18.30, credincioșii sunt invitați să ia parte la Vecernia Mare cu Litie și procesiunea cu moaștele Sfântului Ierarh Nicolae, protectorul catedralei și al întregii Eparhii Greco-Catolice de Oradea. De la ora 19:30, în lăcașul de cult din centrul Oradiei dedicat acestuia, preoții oficiază Acatistul Sfântului Ierarh Nicolae, iar de la 20:15, rânduiala Sfântul Maslu.

Pe 6 decembrie a.c., de sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae, programul cuprinde celebrarea Sfintei Liturghii de la ora 8:00 și Sfânta Liturghie festivă, de la ora 10:00. În după amiaza aceleași zile, începând cu ora 16:00, credincioșii sunt așteptați să recite împreună rugăciunea Rozariului și să participe la Sfânta Liturghie de la ora 17:00.