În Duminica Fiului Risipitor,Preasfinția Sa Virgil Episcopul greco-catolic de Oradea, a slujit în Catedrala „Sfântul Nicolae” unde l-a hirotesit pe tânărul Anton Butnaru ca lector și ipodiacon.

În cuvântul de învățătură ierarhul a vorbit despre iubire și iertare ca esență a Evangheliei Duminicii. „Numai prin iertare și rugăciune putem aducea pacea în sufletul fiecărui dintre noi, în familia noastră în societate. Trebuie să cultivăm iertarea mereu, în fiecare clipă. Nu uitați dragilor, ceea ce semănați cu iubire, cu iubire crește și adunați roadele”.

Anton Butnaru s-a născut la Târgul Frumos pe data de 15.10.1986. După anii de scoală generală din comuna Oţeleni, județul Iași, a urmat cursurile liceale la Liceul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Francisc de Assisi” din Roman (2002-2006). În perioada 2010-2012 a urmat cursurile de filozofie la Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman. Între anii 2014-2018 a urmat cursurile Facultății de Teologie Greco-Catolică din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, Departamentul Oradea. Din 2018 urmează cursurile masterale „Fundamente creștine ale identității europene” în cadrul aceleiași Facultăți. Este căsătorit din anul 2017 și are doi copii.

Eugen Ivuț