După ce anul trecut pe data de 15 august, la Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului a fost sfințită Calea Crucii pe dealul din Vintere, în prezența a numeroși credincioși și preoți în frunte cu părintele protosincel Mihai Vătămănelu, începând cu anul acesta, cu binecuvântarea Preasfințitului Episcop Dr. Virgil Bercea, se dorește celebrarea în fiecare an a acestei devoțiuni.

Pentru că, de regulă, această devoțiune este specifică postului mare, la propunerea mai multor preoți și credincioși, s-a hotărât ca de Florii, după amiază, în fiecare an, pe dealul din Vintere să se organizeze acest eveniment. Traseul cuprinde cele 14 stațiuni construite și placate cu marmură, punctul final fiind crucea luminoasă de pe deal. Comunitatea din Vintere dorește ca această devoțiune organizată anual să devină un punct de reper pentru întreaga episcopie.

Anul acesta, Calea Crucii va fi organizată, cum s-a spus, în duminica Floriilor, pe data de 12 aprilie, de la orele 17,00.

Comunitatea greco-catolică din Vintere, îi invită din timp, acum la începutul anului, pe preoți, dar și pe credincioșii din întreaga Eparhie și nu numai să rememoreze, într-un cadru natural deosebit și într-o atmosferă de rugăciune, patimile Mântuitorului nostru Isus Cristos.

 

Pr. Dr. Florin Jula