După cum ne-am obișnuit deja, iată că tradiția concertelor de Crăciun continuă și anul acesta la Tășnad. În 30 noiembrie, părintele Aurel Hendea a fost o gazdă primitoare pentru grupul de colindători din Oradea, care și-au făcut un obicei din a delecta auzul credincioșilor din protopopiatul nostru cu colinde care mai de care mai frumoase. Biserica Greco-Catolică ,,Nașterea Maicii Domnului” a fost prima oprire dintr-un mini turneu al acestui grup prin întreaga Eparhie de Oradea.

În ciuda temperaturilor scăzute de afară, preoții, împreună cu enoriașii din întreg protopopiatul au venit să asculte grupul condus de Ovidiu Lazăr și Alexandru Cristea. Seara s-a deschis cu o cuvântare a părintelui protopop, ca mai apoi părintele Paul Popa să adreseze câteva cuvinte în ceea ce-i privește pe copiii implicați în concertul din această seară. Cu ochii sclipind de nerăbdare, dar și de emoții, copiii au încântat auzul spectatorilor atât cu colinde în limba română, cât și în limba engleză. Solistelor le-au urmat Ovidiu și Alexandru, care au oferit un moment de colinde atent lucrat.

Un moment special a fost reprezentat de Iulia Bălaj, invitata surpriză a serii, care a pregătit un moment frumos de colinde. De asemenea, credincioșii prezenți în această seară au putut asculta în premieră noua sa colindă.  Seara s-a încheiat cu un moment de colinde tradiționale românești interpretate de corul de copii Enjoy  Music din Oradea. Cu privirile luminoase și plini de voie bună, vocile lor cristaline au umplut biserica determinându-i până și pe adulți să cânte colindele atât de cunoscute și de apreciate.

În perioada care a mai rămas până la Crăciun copiii vor cânta în mai multe biserici din eparhia noastră, ultima oprire fiind la Oradea, unde vor cânta alături de Paula Seling.

Cătălina Sas