„În data de 11 mai a.c., conform traditiei existente în Biserica Greco-Catolica, s-a desfasurat Pelerinajul anual, în memoria episcopilor martiri ai Bisericii noastre, la Sighet.
De la liceul nostru a participat un grup format din 45 de elevi din clasele de liceu, însotiti de pr. Anton Cioba, directorul spiritual al liceului, de doamna directoare Maria Sandor precum si de doamnele profesoare Monica Blaga, sr. Ligia Man si Ana Dura.
Ajunsi la Sighet, am pariticipat la Sfânta Liturghie celebrata de PF Cardinal Lucian Muresan, Arhiepiscop Major al Bisericii noastre, împreuna cu IPS Francisco Javier Lozano, Nuntiu Papal din România, IPS Ioan Robu, Arhiepiscop si Mitropolit de Bucuresti, PS Vasile Bizau, Episcop de Maramures, PS Virgil Bercea, Episcop de Oradea si toti episcopii greco-catolici si romano-catolici din România si Republica Moldova.
Pe parcursul drumului am trait momente deosebite, de înâltare a sufletului, prin recitarea Rozarului intercalat cu cantece religioase.
La acest eveniment deosebit au participat de asemenea pelerinii veniti din tara si din strainatate, fiind prezenti un numar însemnat de tineri.
La terminarea Sfintei Liturghii toti pelerinii ne-am bucurat de agapa îmbelsugata pregatita de maramuresenii gazda.
Am continuat programul cu vizita la Memorialul din Sighet, unde am vizitat celulele în care au fost închisi episcopii nostri si atâtea alte persoane care si-au dat viata pentru credinta catolica. Am facut apoi un popas si la Cimitirul Vesel din Sapânta unde am putut observa maiestria românului de concentra în putine versuri viata unui om, versuri lasate pentru a-l ajuta pe cel care le citeste sa treaca de la ideea trista de moarte la cea de viata.
Dupa acest moment, ne-am întors cu sufletele încarcate de sentinmente spirituale înaltatoare, angajându-ne sa pastram cu sfintenie toate trairile pe care le-am avut.