Preacucernici Părinți, dragi credincioși,

În urma invitației adresate în mod repetat Sfântului Părinte Papa Francisc de a vizita România, cu mare bucurie am aflat vestea extraordinară că a acceptat să vină la noi în țară în zilele de 31 mai – 2 iunie 2019. Știm de asemenea că și-a manifestat dorința expresă de a ne cunoaște Biserica și de a fi oaspetele nostru la Blaj, în inima Bisericii Române Unite cu Roma.

Cu acest prilej, Mitropolia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, ne invită să trăim împreună momentul istoric al întâlnirii cu urmașul Sfântului Apostol Petru. Răspunzând acestei invitații, îndemn credincioșii din toate parohiile de pe cuprinsul Eparhiei să participe la acest eveniment.

Biroul Pastoral al Episcopiei va sta la dispoziția responsabililor grupurilor de copii și tineri pentru înscrieri. De asemenea, la nivelul Biroului Pastoral al Episcopiei sunt așteptați toți studenții și tinerii care doresc să se implice ca voluntari în organizarea acestui eveniment. Coordonatorul la nivel eparhial este Pr. Mihai Vătămănelu, Vicar General.

Fie ca Bunul Dumnezeu cu acest prilej să reverse peste țara și biserica noastră belșug de haruri!

EPISCOP,
† Virgil BERCEA