„În contextul canonizarii papei Paul al VI-lea, care în 1977 l-a creat cardinal pe arhiepiscopul Joseph Ratzinger, papa Francisc i-a facut o vizita privata papei emerit Benedict al XVI-lea la manastirea ”Mater Ecclesiae”.
În seara de sâmbata, 13 octombrie a.c., papa Francisc a mers la manastirea ”Mater Ecclesiae” din Cetatea Vaticanului ca sa-i faca o vizita papei emerit Benedict al XVI-lea în preziua canonizarii lui Paul al VI-lea si a altor sase Fericiti. Benedict al XVI-lea a fost creat cardinal de papa Paul al VI-lea la ultimul consistoriu al pontificatului sau, celebrat pe 27 iunie 1977.
Precedenta întâlnire oficiala dintre papa Francisc si papa emerit a avut loc pe 28 iunie a.c. la încheierea consistoriului pentru crearea a 14 noi cardinali. Dupa ritul sacru din bazilica San Pietro, pontiful argentinian si noii cardinali au urcat în doua microbuze si au parcurs aleile Gradinilor Vaticane pentru a ajunge la manastirea ”Mater Ecclesiae”. Într-o atmosfera cordiala, papa Francisc a strâns si a sarutat mâinile predecesorului sau si s-a interesat de starea sanatatii acestuia. Pontiful emerit parea, într-adevar, marcat de oboseala, dar era foarte lucid si a salutat vizitatorii unul câte unul conversând cu ei în mai multe limbi. Cardinalului Angelo Becciu, care tocmai primise numirea de prefect al Congregatiei pentru cauzele sfintilor, Benedict i-a spus: ”Asadar, sfintii? Frumoasa pagina!”. La finalul întrevederii, cu totii împreuna au mers în capela manastirii unde s-au rugat si au cântat ”Ave Maria”. Papa Francisc a vrut ca binecuvântarea finala sa fie data chiar de papa Benedict, alaturi de care, dupa plecarea celorlalti, a mai ramas pentru un scurt colocviu personal.

Sursa: https://www.vaticannews.va