„„Sunteti sarea pamântului… sunteti lumina lumii” – acesta este sensul misiunii si al marturiei autentice a fiecarui crestin, pe care Papa Benedict l-a subliniat la întâlnirea pentru rugaciunea „Angelus”, recitata cu mii de pelerini reuniti ieri, 6 februarie, în Piata Sfântul Petru. Pontiful a îndemnat credinciosii sa aspire înainte de toate la întelepciune, ei fiind chemati sa dea un „gust” nou lumii si sa o apere de stricaciuni, cu întelepciunea lui Dumnezeu care straluceste pe chipul Fiului, deoarece el este „lumina adevarata ce lumineaza pe tot omul” (In 1,9).
Uniti cu el, crestinii pot raspândi în mijlocul întunericului, indiferentei si egoismului, lumina iubirii lui Dumnezeu, adevarata întelepciune care da sens existentei si activitatii oamenilor.
Amintind de „Ziua mondiala a bolnavului” din 11 februarie, Pontiful a solicitat angajarea tuturor si, în special, a noilor generatii de medici pentru o cultura care sa recunoasca valoarea fiecarei fiinte umane. „Când cercetarea stiintifica si tehnologica este ghidata de adevarate valori etice – a continuat Sfântul Parinte – e posibil sa fie gasite solutii adecvate pentru primirea vietii pe cale de a se naste si pentru promovarea maternitatii”. Este o ocazie prielnica pentru a face sa creasca sensibilitatea comunitatilor bisericesti si a societatii civile fata de fratii si surorile care traiesc în conditii de suferinta si de boala, „pentru ca nimeni sa nu fie lasat singur si nici lipsit de îngrijiri corespunzatoare”.
La final, Sfântul Parinte a invocat mijlocirea Fecioarei Maria, ca parintii, bunicii, profesorii, preotii si toti cei care sunt implicati în educatie sa poata învata generatiile tinere întelepciunea inimii, astfel încât acestea sa atinga plinatatea vietii.