Duminică, 6 martie 2022, începând cu ora 19.00, în Biserica Greco-Catolică Sfânta Treime, din cartierul Nufărul – Oradea, va avea loc un recital de chitară clasică în scopuri caritabile, susținut de Emilia Carla Maxim.

Această tânără a început studiul chitarei clasice la vârsta de 11 ani la Liceul de Arte din Oradea. Din anul 2018 este studentă a prestigiosului Conservator Santa Cecilia din Roma, sub îndrumarea profesorului și compozitorului Leonardo de Angelis. A participat, de-a lungul anilor, la cursuri de măiestrie (masterclass) atât în țară cât și în străinătate dar și la diferite concursuri de interpretare muzicală.

Instrumentul la care ea va interpreta recitalul este un model de chitară clasică Especial Armonico, făurit de lutierul spaniol Antonio Gonzalez Cardenal, din Madrid.

Va deschide recitalul tânărul talent, Andrei Arad, elev al Liceului de Arte din Oradea, aflat sub îndrumarea doamnei profesoare Loredana Roman.

Evenimentul va avea loc în Duminica Lăsatului Sec de Brânză, în pragul Postului Paștelui. În acest timp de har, suntem chemați să trăim în mod mai profund credința noastră, așa cum ne învață Sfânta Scriptură și Sfânta Biserică, prin post, rugăciune și caritate.

Biroul de Presă