„Duminica, 6 decembrie 2009, a avut loc praznuirea hramului parohiei greco-catolice Sfântul Nicolae din Calahorra, Spania, pastorita de Pr. Claudiu Aurel Sferle.
În cadrul Sfintei Liturghii a fost sfintit noul iconostas ce va înfrumuseta capela. Iconostasul este sculptat în lemn de tei iar icoanele sunt pictate. Sfintirea a fost facuta de catre PSS Virgil Bercea, episcop de Oradea, cât si de catre PSS Juan Josè Omella Omella episcop al diecezei de Calahorra y La Calzada-Logroño. Iconostasul, care este o adevarata opera de arta, vine sa întregeasca aceasta capela a comunitatii românesti din Calahorra, îmbogatind trairea liturgica a comunitatii de rit oriental, dar si valoarea turistica a orasului, capela fiind unica în regiunea Calahorra cu un astfel de iconostas.
La sarbatoarea comunitatii române din Callahora au luat parte atât credinciosi români cât si spanioli, dar si preotii concelebranti: Julián Blásquez Fraile – vicar judiciar, Carlos Francisco Vega – secretar al Conferintei Episcopale Spaniole, José-Javier Varela – canonic, José-Antonio, Vasile Buda – paroh al comunitatii române din Madrid, Florin Budau – dieceza de Oradea. La sfârsitul Liturghiei PSS Virgil alaturi de PSS Juan José, a oferit crucea pectorala Pr. Sferle Claudiu, dupa care a avut loc o agapa frateasca în curtea capelei.
În timpul vizitei, PSS Virgil, însotit de catre PSS Juan José si Pr. Claudiu, au vizitat numeroase parohii si manastiri din dieceza, fiind primiti în audienta de catre primarul Calahorrei cât si de catre presedintele Guvernului La Rioja. Cu aceasta ocazie PSS Virgil a multumit oficialitatilor pentru ajutorul acordat românilor cât si parohiei greco-catolice din Calahorra.