„În Duminica a II-a dupa Rusalii, Preasfintia Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, s-a aflat în vizita pastorala la Viena, la invitatia parintelui Vasile Lutai, rectorul Misiunii Române Unite din Austria, cu ocazia hramului Bisericii.

Alaturi de Preasfintia Sa Virgil au concelebrat preoti români din Viena si împrejurimi, alaturi fiind si Excelenta Sa Peter Stephan Zurbriggen, Nuntiul Apostolic în Austria, monseniorul George George Panamthundil, secretarul Nuntiului Apostolic, parintele Yuriy Kolasa, vicarul general al Ordinariatului Bizantin si parintele Larry Hogan, fost rector al Institutului Teologic International, parintele Robert Weber, vicarul regional al Opus Dei.

Referitor la Evanghelia Duminicii, cea a „Chemarii Apostolilor”, Preasfintitul Parinte a subliniat faptul ca: „chemarea pe care Domnul o adreseaza apostolilor este har si o binecuvântare”, El cerându-ne astazi sa-i împartasim, sa ne asumam acest proiect al Lui de a deveni noi la rândul nostru pescari de oameni, de a transmite mai departe aceste valori. El ne cere un abandon, în mâinile Lui, care devine un câstig pentru noi. Nu renuntam la nimic, ci recapatam totul însutit, El ne cere simplu sa-l urmam astazi. Iar aceasta urmare este viata adevarata în Isus Cristos”. De asemenea au fost amintite marile personalitati care au faurit România, îndemnându-i pe credinciosi „ sa nu va mâniati niciodata pe Tara, sa tineti cu poporul si cu siguranta Îl veti vedea pe Isus care trece si va priveste, si cu El putem sa învingem”.

La sfârsitul celebrarii liturgice, Excelenta Sa Arhiepiscopul Peter Stephan Zurbriggen, Nuntiu Apostolic în Austria, a transmis un mesaj de salut si de binecuvântare pentru credinciosii români, exprimându-si bucuria de a fi din nou prezent în mijlocul comunitatii.