„Cinstirea patronilor spirituali în parohia „Sfintii Apostoli Petru si Pavel” din localitatea Drighiu a debutat în dupa-amiaza precedenta sarbatorii, care a coincis cu ziua de duminica, printr-un program de rugaciune organizat de parintele paroh, Ciprian Burdas, la care au participat o multime de credinciosi, fii ai satului sau invitati din localitatile învecinate. La ora 15.00 a început rugaciunea Vecerniei, celebrata de Cuviosul Parinte Tarciziu Roman de la Manastirea Sfântul Nicolae din Sumal, alaturi de ceilalti preoti prezenti. A urmat Paraclisul Maicii Domnului celebrat de parintele protopop Nicolae Bodea. Prin cuvântul de învatatura parintele a evocat personalitatea celor doi sfinti ai Bisericii: Petru, care a fost primul între egali, adica între cei doisprezece apostoli, temelia Bisericii, înaintasul Sfântului Parinte Papa, care este primul între episcopi, toti episcopii fiind de fapt în comuniune si ascultare fata de el, care este Capul Bisericii. Pe de alta parte, Pavel, care a uimit prin eruditie si istetime, care s-a transformat din prigonitor al lui Isus, în apostol al Sau, un model de crestin entuziast si energic.
În acelasi timp parintele i-a îndemnat pe credinciosii localnici sa-si traiasca credinta cu staruinta si perseverenta, chiar daca înca se roaga într-o capela improprie pentru oficierea serviciilor divine, amintind modelul parintelui Ilie Borz care s-a rugat mult în Drighiu, în biserica satului înainte de 1948 si clandestin, prin casele credinciosilor, pe la cei care l-au primit chiar de prin localitatile învecinate.
Fiind o rugaciune mult-iubita de credinciosi si foarte cunoscuta, Paraclisul a unit prin frumusetea cântului toate sufletele rugatoare ale celor prezenti, fiecare cu nevoile si suferintele sale, la picioarele Maicii Domnului, care mijloceste prin atotputernicia Sa, împlinirea rugaciunilor noastre.
Programul religios a continuat cu rugaciuni pentru bolnavi prin Sfântul Maslu, în încheierea caruia cei prezenti au primit ungerea cu uleiul sfintit.
Parintele paroh, Ciprian Burdas, a multumit preotilor prezenti care au înfrumusetat fiecare armonia rugaciunilor si a cântarilor. De asemenea parintele Ciprian a multumit credinciosilor pe care îi pastoreste pentru daruirea si generozitatea cu care au pregatit aceasta sarbatoare.
În încheiere credinciosii din Drighiu au oferit o agapa crestina tuturor celor prezenti, care a fost, de asemenea, o ocazie de comuniune si de împartasire sufleteasca.