„Oradea a fost selectata ca singura localitate din România inclusa în reteaua internationala Art Nouveau, care a sarbatorit în zilele de 9-10 iunie Ziua Internationala Art Nouveau printr-un festival de culoare, lumina si sunet.

În cadrul manifestarii au fost organizate tururi ghidate, o expozitie de fotografii, un concert simfonic în aer liber si o proiectie video pe fatada Palatului Vulturul Negru. În cadrul tururilor ghidate, desfasurate sâmbata si duminica, criticul de arta Ramona Novicov si istoricul Mihálka Nándor i-au plimbat pe cei interesati prin interioarele palatelor Art-Nouveau, prezentându-le istoria frumoasa a acestora, în decorul Oradiei de odinioara, putând fi vizitate Palatul Episcopal Greco-Catolic, Palatul Vulturul Negru, Casa Levai, Palatul Stern, Palatul Moskovits si Casa Schwarts (Camera de Comert).

Serile s-au încheiat, de la ora 22.00, cu spectacole inedite de proiectie cu lumini, sunet si culoare (video mapping) pe fatada palatului Vulturul Negru.
Evenimentul a fost parte a proiectului „Art Nouveau” finantat prin Programul de Cooperare Transnationala Dunarea, cu o valoare totala de 1,6 milioane euro, pe care Oradea îl desfasoara în parteneriat cu 12 entitati din 8 tari diferite. Scopul proiectului, a carui lider este Primaria Oradea, îl reprezinta protejarea si promovarea patrimoniului Art Nouveau din regiunea Dunarii.