„Pe 7 iulie a.c. papa Francisc va merge la Bari, în Italia, oras-fereastra spre Orient care pastreaza relicvele Sfântului Nicolae, pentru ”o zi de reflectie si rugaciune despre situatia dramatica din Orientul Mijlociu care afecteaza numerosi frati si surori în credinta”. Anuntul a fost dat în 25 aprilie 2018 de Sala de Presa a Sf. Scaun.
Sâmbata, 7 iulie, Sfântul Parinte va merge în orasul italian Bari pentru o întâlnire ecumenica cu reprezentantii altor Biserici crestine, pentru a se ruga pentru pace în Orientul Mijlociu.
Programul calatoriei de o zi prevede plecarea cu elicopterul de pe eliportul din Vatican, la ora locala 7 si sosirea, dupa circa 45 de minute, în Piata Cristoforo Colombo, din Bari.

Dupa primirea, de catre autoritati religioase si civile, Sfântul Parinte va merge la Bazilica Sfântul Nicolae unde, împreuna cu patriarhii Bisericilor Rasaritene, va coborî în cripta bazilicii pentru venerarea relicvelor sfântului Nicolae si aprindere a lampii artistice cu doua brate dar cu o singura flacara.

Succesiv, pe plaja din Bari, cu începere de la ora 9.30 va avea loc întâlnirea de rugaciune cu patriarhii Bisericilor Rasaritene urmata de dialogul (cu portile închise) dintre pontif si reprezentantii Bisericilor si comunitatilor crestine din regiune.

Dupa prânzul luat de pontif împreuna cu patriarhii la sediul Arhiepiscopiei din Bari, Sfântul Parinte îi va saluta pe patriarhi si succesiv pe reprezentantii autoritatilor civile, urmând ca în jurul orei locale 17,15 sa revina în Vatican.

Sursa: https://www.vaticannews.va