„La Oradea, a fost sarbatorita joi, Ziua Internationala a Muzeelor, sub genericul „Revenirea la normalitate”, prilej cu care, în noul sediu al muzeului, Str. Armatei Române nr.1/A, Corpurile A si A1, au fost vernisate câteva expozitii temporare: „Imaginea lumii tesute în lâna: scoarte din patrimoniul Muzeului National de Etnografie si Istorie Naturala din Chisinau (Republica Moldova)” si „Etnographica – Reprezentari grafice ale portului popular din colectia Muzeului Déri din Debrecen (Ungaria)”.

În prezenta Preasfintiilor lor: Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, Sofronie Drincec, episcopul ortodox, Laszlo Bocskei, episcopul romano catolic si a numeroaselor autoritati locale si centrale din Oradea, Italia si Ungaria, domnul director Aurel Chiriac, a dat „bun venit” celor prezenti în noul sediu al Muzeului Tarii Crisurilor.

De asemenea a avut loc si vizita în expozitiile temporare: „Donatia Iosif Fekete (colectia Muzeului Tarii Crisurilor)”; „Pictori si sculptori oradeni din colectiile Muzeului Tarii Crisurilor (1950-1980)”; „Retrospectiva graficianului Nistor Coita (1943-2013)”, realizata în parteneriat cu Muzeul de Arta Contemporana a României din Bucuresti. I