„Duminica „Coborârii Sfântului Spirit” a fost pentru credinciosii Parohiei Nufarul din Oradea prilej de bucurie si de rugaciune, cu ocazia Hramului Bisericii.

Sfânta si Dumnezeiasca Liturghie a fost celebrata de catre Preasfintitul Parinte Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, alaturi de preacuviosul parinte Mihai Vatamanelu, vicar general, parintele Gheorghe Pop, parohul Bisericii, parintele Claudiu Ardelean si parintele Pop Marius.

În cuvântul de învatatura Preasfintia Sa a vorbit despre Sarbatoarea Rusaliilor, moment în care a fost înfiintata prima comunitate crestina. „Coborârea Sfântului Spirit” aduce darurile sale, prelungindu-se pentru fiecare dintre noi: întelepciunea, întelegerea, sfatul, taria, stiinta, evlavia, frica de Dumnezeu”, adresând totodata si îndemnul de a crede cu tarie în Spiritul Sfânt: „va îndemn sa credeti cu tarie ca Spiritul Sfânt poate sa transforme viata fiecaruia dintre noi”.

La sfârsitul celebrarii au fost sfintite spicele de grâu iar mai apoi au fost împartite credinciosilor. Pricesne au fost interpretate de catre îndragita cântareata de muzica populara, Florica Ruja.