„În data de 29 aprilie pâna pe 1 mai 2018, a avut loc a doua întâlnire a Ordinariatului pentru catolicii orientali din Spania, organizat de catre Cardinalul Carlos Osoro Sierra, cu preotii orientali din Spania. La aceasta întâlnire au participat aproximativ 30 de preoti orientali: indieni siro-malabarezi si greco-catolici ucrainieni si români, dintre care: Pr. Protopop Vasile Buda – Madrid, Pr. Gheorghe Boros – Almeria, Pr. Sorin Catrinescu – Granada, Pr. Calin Bagacian – Leon, Pr. Daniel Lazar – Ciudad Real, Pr. Radu Bokor – Alicante, Pr. Claudiu Sferle – Calajorra.
Pe lânga prezenta frateasca a Eminetei sale Carlos Osoro, ne-am bucurat de prezenta parintelui secretar al Ordinariatului Alberto Andres Dominguez, care a prezentat diverse aspecte de caracter juridic, care pot afecta toate diecezele spaniole, si chiar Ordinariatul. Acestea sunt urmatoarele: inregistrarea preotului la registrul civil, ca sacramentul Casatoriei savârsit în biserica, sa capete si valoare civila, aplicarea legislaturii cu privire la protectia de date private, etc. Prezent au mai fost si vicarul de Pastorala Sociala a diecezei de Madrid împreuna cu Pr. Prof. Dr. MiguelCampo Ibañez – Consilier.
Asa ca si anul trecut, aceasta ocazie a servit, ca preotii sa se poata reîntâlni unii cu altii, si mai ales cu responsabilul Ordinariatului, schimbând astfel pareri si experiente pastorale, si astfel s-au putut bucura aceste zile de o comuniune atât sacerdotala, cât si eccleziala.

https://www.archimadrid.org/index.php/oficina-de-informacion/noticias-madrid/2-madrid/9026663-el-cardenal-osoro-se-reune-con-los-sacerdotes-de-los-ritos-orientes-pertenecientes-al-ordinariato

Secretarul Protopopiatului de Madrid

Pr. Radu Bokor