„Duminica 22 aprilie 2018, de aceasta data într-o mai accentuata nota de discretie si într-o atmosfera aproape familiala, credinciosii greco-catolici ai Parohiei Olosig din Oradea si-au sarbatorit hramul bisericii "Sfântul Mare Mucenic Gheorghe", cunoscuta ca Biserica Seminarului.
Sfânta Liturghie arhiereasca a sarbatorii a fost pontificata de catre Preasfintia Sa Virgil Bercea, episcopul locului, care raspunzând invitatiei parohului bisericii, pr. Eduard Fischer, a onorat acest eveniment deosebit.
În cuvântul sau de învatatura, Preasfintitul Virgil i-a îndemnat pe toti sa urmeze exemplul femeilor mironosite, care în pofida temerilor pe care le aveau, motivate fiind atât de frica iudeilor, cât si de preocuparea legata de piatra de la usa mormântului Domnului, care trebuia cumva îndepartata, au reusit prin credinta si perseverenta sa experimenteze ceva mult mai profund, adica întâlnirea cu Hristos cel înviat. Desigur, viata de credinta este motivata si inspirata de exemplele celor care ne-au precedat, precum Sfântului Gheorghe, care a îndurat un martiriu pentru credinta în Hristos.
Împreuna cu arhiereul au concelebrat câtiva preoti, amintind pe Pr. Cristian Sabau – spiritual al Seminarului teologic, Pr. Vasile Pâncotan – colaborator parohial, Pr. Razvan Vasile – profesor de Drept Canonic, respective, Pr. Eduard Fischer – parohul comunitatii. Cântarile la Sfânta Liturghie au fost date de catre corul „BUNAVESTIRE” din Oradea, fiind dirijati de Maestrul Dr. Radu Muresan.
La finalul celebrarii euharistice toti cei prezenti au avut ocazia sa venereze sfintele moaste ale patronului protector al bisericii, "Sfântul Mare Mucenic Gheorghe".
Sfinte Mare Mucenice Gheorghe, roaga-te pentru noi! Amin.